regenwater gebruiken in huis

Regenwateropvangsystemen.nl - Regenwater opvangen en hergebruik.
drinkwater per dag waarvan tot 75 bespaart kan worden met regenwater. Regenwater kunnen we gebruiken voor toiletspoeling, de wasmachine en voor de tuin. Er valt in Nederland per jaar gemiddeld ca. regenwater per m. Door het regenwater te hergebruiken in en om u huis, bespaart u op uw drinkwatergebruik.
hetkempensriooltje.be
Hergebruik van water in je huis - Groene stadswoning.
Daar komt nog bij dat je het milieu beschermt door regenwater op te vangen en opnieuw te gebruiken. Ook dit kan een reden zijn om regenwater te gebruiken in huis. Je woning inrichten voor het hergebruik van hemelwater. Om regenwater te hergebruiken, heb je alleen een mooie regenton in de tuin nodig.
bad vervangen door inloopdouche
Regenwater hergebruiken - VLARIO.
Het plaatsen van een regenwaterput is niet verplicht indien er een volledig groendak geplaatst is. Het water afkomstig van groendaken wordt best rechtstreeks aangesloten op de infiltratievoorziening. De vergunningverlener kan strengere eisen opleggen. Kijk steeds de omgevingsvergunning na. Wat aansluiten op de regenwaterput? Alle dakoppervlakken kan je in principe zonder problemen op een regenwaterput aansluiten. Enkele uitzonderingen en aandachtspunten.: Voor een groendak of een rieten dak zijn er soms speciale voorzieningen nodig zoals een filter of voorbehandeling, omdat het water verkleurd kan zijn. Die verkleuring betekent echter niet dat het water van slechte kwaliteit is. Het groendak wordt best rechtstreeks aangesloten op de infiltratievoorziening. Het water dat afstroomt van terreinverhardingen, zoals terrassen en opritten, of dat uit drainages komt, sluit je beter niet aan op de regenwaterput. Dat regenwater kan vervuild zijn door detergenten, oliën en andere vervuilende stoffen.
Installatie en onderhoud regenwaterrecuperatie pompen te Zwevegem.
Het regenwater kunt u gebruiken voor toilet, de wasmachine en het onderhoud van huis en tuin. Behandeling van regenwater. Door het waterverbruik deels op te vangen door regenwater, bespaar je tot 47% stadswater. ANDY DENYS BVBA adviseert u om het regenwater te zuiveren vooraleer het te gebruiken voor verschillende binnenhuise doeleinden toilet, wasmachine, vaatwas, bad en douche., minder kalkaanslag in de wasmachine.
Water besparen met een regenwaterput - bouwenwonen.net.
Regenwater gebruiken: vier vliegen in een klap. Drinkwater wordt almaar schaarser. Nochtans gebruikt de gemiddelde Vlaming dagelijks ongeveer. Meest gelezen vandaag. Bouwshift maakt wonen cht onbetaalbaar. Wonen is nu al voor veel mensen bijna onbetaalbaar, maar de bouwshift dreigt een eigen huis.
Bewateringspompen.
Bronpomp BP 2 Cistern. De BP 2 Cistern bronpomp met zijn robuuste roestvrij stalen bekleding is de ideale pomp voor het besproeien van uw tuin met gebruik van regenwater afkomstig uit een watertank. De levering omvat een slangaansluitingsset en een vlotterknop.
Regenwater hergebruiken loont - Aquafix Milieu.
Echter, voor zo'n' 50 van dit verbruik is geen drinkwaterkwaliteit noodzakelijk en kan regenwater worden gebruikt. Naast het voordeel dat regenwater ons gratis ter beschikking staat, zijn de hoofdargumenten om regenwater te gebruiken.: - Terugdringen van drinkwaterverbruik. - Terugdringen van het regenwater in het riool. - Vermindering van verdroging, afvalslib en kosten voor zuivering en transport van drinkwater. Het gebruik van regenwater heeft ook, op basis van de eigenschappen van regenwater, positieve neveneffecten.: - Geen kalkaanslag in de wasmachine. - Betere waswerking, waardoor tot 50 op wasmiddelen kan. worden bespaard, afhankelijk van de hardheid van het drinkwater. - Geen urineaanslag in het toilet. - Uitstekend geschikt voor planten, om mineralen op te nemen. Geen hygiënische bezwaren. Bij een goed ontwerp, juiste materiaalkeuze en een vakkundige installatie zijn er geen hygiënische bezwaren tegen het gebruik van regenwater, mits dit water wordt gebruikt voor doeleinden, waar geen drinkwaterkwaliteit voor noodzakelijk is, zoals toiletspoeling, tuinbesproeiing en schoonmaakaktiviteiten rond het huis.
Regenwater opvangen en opslaan in regenwatertank, je maakt het eenvoudig zelf.
Een grote waterzak onder je huis, die je als reservoir gaat gebruiken makkelijke maar dure oplossing. Een opslagtank onder de grond in je tuin mooi maar ook kostbaar. Een bovengrondse opslagtank meest realistisch. Een regenput aanleggen, deels bovengronds. Je kunt ook kiezen voor een bovengronds opslagvat en dat combineren met een waterput als je die hebt, zodat het ook nog betaalbaar blijft. Op onderstaand filmpje zie je hoe je de aanleg van een bovengronds buffervat voor regenwater zou kunnen aanleggen. buffervat voor regenwater installeren. Er zijn speciale voor regenwater bestemde kunststof vaten te koop, deze zijn gemaakt van HDPE, UV-bestendig en geschikt voor drinkwater.
Alles over regenwater, hemelwater, aktief kool, UF, ultrafiltratie, keramische filter, bacterile filter.
Inhet Vlaams Gewest is de installatie van een regenwatertank verplicht bijnieuwbouw of renovatie, tenzij de gevel van het huis smaller dan 6 meter is ofde grond kleiner dan 3 are. Hetvolledige dak moet in die put afwateren en er moet een pompinstallatie bij zijnom het water nuttig te gebruiken. Deze regels gelden ook voor verbouwers dieminder dan 60 van de buitenmuren laten staan n voor iedereen die zijn dak metminstens de helft uitbreidt. Gebouwen met rieten daken en groendaken zijnvrijgesteld van deze regels. Er zijn nog enkele andere uitzonderingenvoorzien, maar het is steeds aangewezen om, indien dat mogelijk is, eenhemelwaterput te voorzien bij de woning. Regenwatergebruiken levert een aantal voordelen op. Regenwater 0,0, €/m is veel goedkoper dan leidingwater 2,35, €/m want het kost enkel elektriciteit voor het drukopbouwen.

Contacteer ons

Op zoek naar regenwater gebruiken in huis?